2011. március 5., szombat

CHIANG MAI 14. -- 15. nap

Mara egy kirandulast terveztunk a Mae Rim - Chiang Dao  utvonalon. Ezen az uton annyi a latnivalo,h ki - ki kedvere valogathat a lehetosegek kozul. Gyakorlatilag 1 nap keves ha mindent latni akarunk. Az ut mellett elefant farmokat, caves - eket, waterfalls - okat, hot springst, batterfly es orchidea kertet, monky erdot, stb van lehetosegunk megnezni tobbek kozott. Kissebb kiterovel
erre talalhato a Tiger Kingdom is ill nagyon sok trekkingelesi lehetoseget kinalnak a vadregenyes hegyeken keresztul,de megteheted mindezt bambusz tutajozassal es elefant haton utazva a jungelen keresztul is.
Mi Chiang Dao-ban a hires barlangot latogattuk meg, amely teli van kulonbozo Buddha szobrokkal es ereklyekkel. Tobb leagazasa is van, ugyhogy ha leakarunk terni a jol kivilagitott fojaratu barlangjaratrol erdemes helyi kiserot fogadni, aki eros lampaval--na es persze jo helyismerettel-- 100 bath-ert elkiser bennunket vagy felszerelkezni megbizhato lampakkal, amik sokaig birjak. Szerencsere az enyem mar az elejen megadta magat igy nem sokat kellet visszabotorkalnom a tok sotet jaratban !!!! :):)
Erdemes ide mar reggel erkezni, mert hires piacara a kornyezo hegyek kulonbozo szines nepcsoportjai mind lehordjak aruikat ertekesiteni. Ha nem vasarolunk akkor is erdemes megnezni oket.
Visszafele meg megneztunk egy elefant farmot. A shownak mar reg vege volt ( mindig de. rendezik ) , de igy legalabb szabadon lathattuk oket a jungelben kedvenc helyeiken bohockodn!!! :)
Azert mire visszaertunk a varosba tobb mint 170-t mutatott az kmora !!!
Masnap felmotoroztunk Doi Shutep hires templomegyuttesehez, ami szerencsere nincs messze a varostol. Mindossze 25 km, egy nagyon jo minosegu szerpentin uton.
Ez egy nagy becsben tartott szenthelyuk, csodalatosan kiepitve es gondozva!!!
Az ut mellett visszafele haladva talalunk egy 8 lepcsos vizesest, ami a 2. lepcso utan a tablak szerint mar nem ajanlott, de ha en feltudtam menni a tetore 6 sor utan, akkor a jobb kondival birok siman meg tudjak csinalni !!! :):)
Ugyanezen az uton, a varos hataraban talaljuk a helyi zoo-t, amelyet ha vegig akarunk rendesen jarni erdemes egy kulon napot szanni ra, mert hatalmas teruleten fekszik !!!!!
Bar aki lusta setalni azt vegig hordjak kisvasuttal is. :)
A vizesest es a zoo-t en masnap mar egyedul jartam be, mert Brigi befizetett egy 2 napos trekkingre. Ezt en kihagytam, mert majd Indoneziaban boven lesz benne reszem es fizetnem se kell erte :)))......... csak siman nem lesz majd mas valasztasom egyes szigeteken a jungelban mint a gyaloglas !!!!! :)))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése